Vitra İnovasyon

İnovasyon 

21. yüzyıl, bilgi çağının da ötesine geçerek, hayallerin gerçekleştirildiği çağa dönüştü. Bilgiyle hayal ve fikirlerin harmanlandığı, alışılagelmiş kalıpların yıkıldığı bir dönemdeyiz. Artık tüm arayış ve gelecek planlarının temelinde, “21. yüzyılın sermayesi” olarak değerlendirilen inovasyon yatıyor.

VitrA İnovasyon Merkezi

Kurumsal stratejisinin temeline, inovasyon konusunda etkin rol oynamayı, katma değerli ürün ve hizmet üretimine katkıda bulunmayı koyan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, uzun yıllardır sürdürdüğü çalışmaları kurumsal bir çatı altında yeniden yapılandırarak, çevre dostu üretim kampusunun yer aldığı Bilecik - Bozüyük’te tüm AR-GE ekiplerini buluşturan inovasyon merkezini kurdu.

 

Hayalden Gerçeğe...

VitrA İnovasyon Merkezi’nin ana hedefi, mimar ve tasarımcıların yaratıcılığını sınırlamadan, “hayal edilen” ürünlerin gerçeğe dönüştürülmesine ortam sağlamak. Dünyadaki gelişmeleri ve kurum içi önerileri takip ederek inovatif fikirleri zenginleştirmeyi ve artırmayı hedefleyen Merkezde, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun tüm markalarının rekabet gücünü artıracak yeni ürün, malzeme, süreç ve teknolojiler araştırılıp hayata geçiriliyor. Nano teknoloji, elektronik, su ve enerji, sensör teknolojisi, akustik, ergonomi ve kompozit malzemeler gibi alanlar inceleniyor. Pazar ve teknoloji odaklı inovasyon çalışmalarına öncelik verilerek, mevcut inovasyonların hayata geçirilmesi de destekleniyor. Eskişehir-Bilecik-Kütahya üçgenindeki seramik kümelenmesinin rekabet gücünün artırılmasına da katkıda bulunan Merkezde; Türkiye’den ve dünyadan sektörel kuruluşlarla, enstitü ve üniversitelerle ortak çalışmalar yürütülüyor.Banyo ve kaplama çözümleri ile seramik uygulamalarında yeni nesil çözümler üreten Merkez, tüm Eczacıbaşı kuruluşları için yaratıcılığı, ortak aklı ve ekip çalışmasını teşvik eden bir kültür geliştirmeyi amaçlıyor.

 

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun eko-inovasyona ve tasarıma dayalı üretim felsefesinin hayat bulduğu VitrA İnovasyon Merkezi, 5.000 metrekarelik 3 katlı bir binada faaliyet gösteriyor. Merkez; konuklarını bir sergi alanıyla karşılıyor. Çalışanların da aralarında bulunduğu farklı hedef kitlelerle iletişim kurmayı ve yeni fikirlere ilham kaynağı olmayı amaçlayan giriş bölümünde; sergi alanının yanı sıra, eğitim atölyesi ve seminer salonu yer alıyor. Her yıl yenilenecek bir yapıda tasarlanan sergi alanında, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun geliştirdikleri dahil tüm yaratıcı fikirler, tasarım, kültür, sanat ve yaşam tarzı gibi unsurlarla harmanlanarak sunuluyor. Türkiye’den ve dünyadan ünlü mimarlar, VitrA ürünleri de kullanarak, geleceğin trendlerine uygun yaşam alanlarına ışık tutacak enstalasyonlar gerçekleştiriyor.

 

Bozüyük’te Bir Sosyal Yaşam Alanı

VitrA İnovasyon Merkezi, aynı zamanda inovatif fikirleri zenginleştirecek ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasına imkan sağlayacak bir sosyal yaşam alanı olarak kurgulandı.

Bu doğrultuda, 2012 yılında “VitrA İnovasyon Buluşmaları” adıyla hayata geçen etkinlikler dizisi; bölgedeki üniversite ve sanayi kuruluşlarında görev yapan mimar, tasarımcı ve araştırmacıların yanı sıra, akademisyen ve öğrencileri; inovasyon üzerine düşünmeyi, tartışmayı ve üretmeyi teşvik ediyor.

Endüstriyel tasarımcı Erdem Akan’ın moderatörlüğü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Programı’nın işbirliğiyle hayata geçirilen etkinlikler çerçevesinde; yurtdışındankonuk uzmanların katılımıyla, gelecek senaryoları seminerleri, yeni malzeme sunumları, inovasyon, trend ve tasarım sohbetleri ile atölye çalışmaları düzenleniyor.

VitrA İnovasyon Merkezi; 2012 yılının ilk yarısında tasarım duayeni Alexander Von Vegesack, kil tasarımcısı Max Lamb, Domus Academy Business Design Master Programı’nın kurucusu ve Direktörü Giovanni Lanzone, Senegal asıllı Fransız tasarımcı Bibi Seck ve İngiliz tasarımcı Dr. Geoff Crook’un katılımıyla düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Etkinlikler dizisinin, yıl boyunca farklı tema ve konuk katılımcılarla sürdürülmesi planlanıyor.